Deveta međunarodna naučna konferencija Mostovi medijskog obrazovanja 2017. biće održana u petak i subotu 15. i 16. septembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Na ovom tradicionalnom skupu koji okuplja naučne i medijske radnike iz naše zemlje, regiona i Evrope učestvovaće preko 60 izlagača sa naučnim radovima na teme aktuelnog stanja u medijskoj sferi na Balkanu i šire.

Već osam godina „Mostovi medijskog obrazovanja“, u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, okupljaju i povezuju istraživače sa Zapadnog Balkana i Evrope u razmeni naučnih znanja i iskustava. Tematski usmerena ka regionalnim izazovima i pitanjima koje donose digitalne tehnologije, konferencija omogućava da se globalni procesi promišljaju u svetlu lokalnih specifičnost. Teme u okviru kojih će biti organizovana izlaganja na ovogodišnjoj konferenciji su:

– Javni medijski servisi, digitalizacija i internet;

– Manjinski mediji, digitalizacija i internet;

– Marginalizovane grupe, verske grupe u digitalnom okruženju;

– Migranti/izbeglice i internet;

– Društvene mreže, onlajn platforme i mediji i

– Digitalna medijska pismenost.

Program svečanog otvaranja konferencije biće održan u kino sali fakulteta u 11.30 časova, a uvodno predavanje “Connected audience and the future of media: competing in a new digital and global world” će tom prilikom održati Nikolas Panagiotou sa Univerziteta Aristotel u Solunu (Grčka). Plenarno predavanje drugog dana konferencije, u subotu, biće održano na istom mestu u 9.30 časova, a govoriće Guy Strakey sa Univerziteta Bornmut u Velikoj Britaniji, koji će govoriti na temu “Old media, new challenges”.

Odabrani i recenzirani radovi sa ove konferencije biće objavljeni u Zborniku koji će biti štampan nakon Konferencije. Kompletnu satnicu konferencije sa rasporedom predavanja možete da pogledate ovde.