Savremeni TV studio Odseka za medijske studije otvoren je danas, kao deo proslave Dana Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Novoformirana medijska i nastavna laboratorija za rad u okviru TV novinarstva smeštena je u učionici broj 115 i opremljena najsavremenijom adekvatnom opremom koja uključuje kamere, rasvetu, platna i četiri montažna stola.

TV studio Odseka za medijske studije je projekat koji je pripreman dugo unazad, sa ciljem da se unapredi nastava na predmetima vezanim za TV novinarstvo kroz praktičan segment, ali i da se stvore mogućnosti za bolju medijsku oprezentaciju rada na Odseku, kao i za druge medijske delatnosti. Opremanje studija zajednički su finansirali Filozofski fakultet i Odsek za medijske studije, uz pomoć ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su brojni ugledni gosti, sadašnji i bivši profesori Filozofskog fakulteta, naučni radnici iz zemlje i regiona koji učestvuju u radu naučne konferencije Konteksti, studenti i predstavnici medija. Studio su zajednički otvorili dekanica Filozofskog fakulteta, dr Ivana Živančević Sekeruš, i šef Odseka za medijske studije dr Dejan Pralica. Prvi rezultati rada novog studija biće vidljivi već tokom narednog semestra, najavljeno je tom prilikom.