Tradicionalna naučna konferencija međunarodnog karaktera „Mostovi medijskog obrazovanja 2019“ otvorena je danas na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Dvodnevni stručni skup medijskih i univerzitetskih poslenika, u organizaciji Odseka za medijske studije, okupio je ove godine preko 30 izlagača sa originalnim naučnim radovima iz Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Kipra, Nigerije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Konferencija je otvorena svečanim skupom na kome su govorili prodekan Filozofskog fakulteta prof.dr Zoran Paunović, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost mr Katarina Kovačević i šef Odseka za medijske studije prof. dr Dejan Pralica. Tom prilikom je istaknut značaj međunarodne saradnje u naučnoj sferi, kao i ulaganje regionalne administracije u tu oblast, koje se ogleda i kroz podršku ovoj konferenciji.

Uvodničar prvog radnog dana konferencije bio je Igor Vobič sa Univerziteta i Ljubljani, čije je predavanje „Back to the future of journalism: changing technologies, changing journalism“ odgovorilo na niz pitanja posvećenih započetoj robotizaciji i automatizaciji novinarske profesije, sa svim prednostima i manama takvog tehnološkog iskoraka. Nakon toga, skup je nastavljen naučnim sesijama sa izlaganjima učesnika.

Kompletnu satnicu „Mostova medijskog obrazovanja 2019“ pogledajte ovde.