Promocija knjige „Mreže medijske aktivnosti“ autorki Milice Andevski i Jasmine Arsenijević biće održana u petak 22. maja u 14 časova u Kino sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Zajedničko delo dve ugledne univerzitetske profesorice biće upriličena kao deo međunarodne naučne konferencije „Mostovi medijskog obrazovanja“, koja će biti održana 22. i 23. maja u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta.

Knjiga „Mreže medijske aktivnosti“ je nastala u okviru projekta „Digitalne medijske tehnologije i društveno-obrazovne promene“, a predstavlja istraživačku studiju o medijskim kompetencijama i medijskoj pismenosti akademske obrazovne zajednice u Srbiji. Ispitanici na projektu su bili profesori srednjih škola i fakulteta u Srbiji, kao i srednjoškolci i studenti. Knjiga je namenjena nastavnicima, studentima, svim medijskim poslenicima i drugima koji su zainteresovani za medije, pogotovo za ulogu i funkciju novih medija.

Na  promociji će govoriti autorke, doc. dr Jasmina Arsenijević, predavačica na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača u Kikindi i prof. dr Milica Andevski, redovna profesorka na Odseku za  pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Pored njih, u razgovoru će učestvovati i prof. dr Dubravka Valić Nedeljković sa Odseka za medijske studije, kao i prof. dr Željko Vučković, profesor Medijske kulture na Pedagošom fakultetu u Somboru.