Promocija knjige „Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune“, autora uglednog hrvatskog novinara i publiciste Borisa Pavelića, biće održana u petak, 22. maja u 19 časova, u Kino sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Predstavljanje obimnog (700 strana) osvrta na rad kultnog političko-satiričnog nedeljnika „Feral tribjun“, koji je sa velikim uspehom i uticajem objavljivan u Splitu od 1983. do 2008, zajednički organizuju Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), u sklopu dvodnevne međunarodne naučne konferencije „Mostovi medijskog obrazovanja“.

Autor knjige i gost promocije, Boris Pavelić, novinar je i komentator u riječkom „Novom listu“, a u karijeri je radio i za druge hrvatske i strane medijske kuće, da bi 2002. dobio prestižnu nagradu „Zlatno pero“ Hrvatskog novinarskog društva. U knjizi „Smijeh slobode“ on podrobno opisuje fenomen kultnog „Feral tribjuna“, koji je nastao kao humoristički podlistak „Nedeljne Dalmacije“, da bi prerastao u samostalan nedeljnik velikog značaja i uticaja na političku scenu. Zbog preseka svih važnih događaja u četvrt veka dugom razdoblju, ova knjiga predstavlja i malu, ali impresivnu „feralovsku“ istoriju Hrvatske i regiona.

Pored autora, gost promocije će biti i drugi ugledni hrvatski novinar Drago Hedl, dugogodišnji saradnik „Slobodne Dalmacije“, „Feral tribjuna“ i „Radija slobodna Evropa“, čije su tekstove objavljivali i najugledniji svetski štampani mediji, poput „Tajmsa“, „Gardijana“ i drugih. Moderator promocije će biti predsednik NDNV i profesor na Odseku za medijske studije, Dinko Gruhonjić.