Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja 2019“ biće održana u petak i subotu, 13. i 14. septembra, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Ovaj internacionalni skup, posvećen aktuelnoj medijskoj problematici kroz prizmu struke i nauke, tradicionalno organizuje Odsek za medijske studije ovog fakulteta, koji će ovom prilikom i obeležiti 15 godina postojanja.

Program svečanog otvaranja konferencije otpočeće u petak u 10h, a uslediće uvodno predavanje Igora Vobiča sa Univerziteta u Ljubljani. „Mostovi medijskog obrazovanja“ će i u ovom izdanju okupiti medijske i naučne poslenike sa raznih strana: iz Grčke, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Nigerija, sa Kipra, te iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Oni će izložiti 30 originalnih naučnih radova, kroz šest zasebnih sesija sa sledećim temama: Changing political communication in digital environment; Educating journalists for contemporary media landscape;  Public sphere, media effects and manipulation; Learning and digital media; Media, citizenship and education i Journalism ethics and media cultures. Bogat program dvodnevnog događaja upotpuniće debata „The gap between theory and practice in educating journalists for digital era“ koja će biti održana u petak u 18h, kao i okrugli sto medijskih profesionalaca „New technologies, new responsibilities“ u subotu u 10.30h na Filozofskom fakultetu.

„Mostovi medijskog obrazovanja 2019“ se održavaju uporedo sa međunarodnom školom novinarstva i studentskim festivalom „On the record“, pa će kulminacija sva tri događaja uslediti u subotu uveče, prigodnom svečanosti u dvorcu Eđšeg u Novom Sadu. Tom prilikom će, uz dodelu priznanja najuspešnijim učesnicima škole i studentima Odseka, biti obeležena i decenija i po rada ovog departmana Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

„Mostovi medijskog obrazovanja 2019“ će biti održani uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. Program konferencije pogledajte ovde.